Dierenasiel voor iedereen


Veel dieren worden gered doordat ze worden ondergebracht in een dierenasiel. Maar wat houdt dit nu precies in? Dierenasiels zijn tijdelijk of permanente onderkomens voor huisdieren die door diverse omstandigheden geen onderkomen hebben. Deze huisdieren worden soms achtergelaten of lopen weg. Wanneer iemand deze huisdieren vind, wordt de dierenbescherming of de dierenambulance ingeschakeld. Vervolgens worden deze dieren door de dierenbescherming of dierenambulance naar het asiel gebracht. Daar worden ze opgevangen door het asiel en normaal gesproken verzorgt het asiel een dier waarvan de eigenaar niet bekend is rond de twee weken. Zo krijgt de eigenaar de kans om het dier op te komen halen. Normaliter verblijft het gevonden huisdier deze twee weken in quarantaine, zodat eventuele ziektes niet worden verspreidt onder de andere aanwezige dieren. Wanneer de rechtmatige eigenaar niet binnen twee weken op komt dagen, doordat deze zich hier niet bewust van was bijvoorbeeld, vervalt het recht en behoort het huisdier toe aan het asiel. Hier kan het door belangstellenden worden naar een nieuw thuis worden meegenomen. Ook komt het voor dat je tegen betaling in dierenasiels afstand kan doen van je huisdier. Hierna wordt er ook naar een nieuw onderkomen voor het huisdier gezocht. Vaak werken dierenasiels samen met verschillende organisaties die helpen om eigenaar en verloren huisdier weer bij elkaar te brengen.